Direct naar de inhoud
 

Documentaire ‘De onmogelijke keuze’

 

Daniël gaat met zijn adoptie-ouders naar Brazilië om zijn biologische familie te ontmoeten. Daar ziet hij voor het eerst zijn biologische broer Danilo, die bij hun oma woont. Vanaf hun eerste ontmoeting zijn de broers onafscheidelijk, ze willen samen verder opgroeien. Maar dat lijkt onmogelijk. De jongens voldoen niet aan de Nederlandse voorwaarden voor gezinshereniging en adoptie. Toch starten de Nederlandse ouders van Daniël een adoptie-procedure, zodat Danilo in hun gezin kan wonen.

Als arme, nauwelijks geschoolde puber staat Danilo voor een onmogelijke keuze. Kiest hij voor verder opgroeien samen met zijn broer, in een land waar alles anders is, waar het sneeuwt, waar hij mee zal moeten draaien in een Nederlands gezin? Of kiest hij voor zijn vertrouwde bestaan op het platteland van Brazilië, waar zijn oma op hem wacht en niets liever wil dan hem dichtbij zich hebben

De film ging in première op 11 november 2017 in bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam.
 
Bestel hier de DVD.